A Vötsch új termelési csarnokot nyit

A környezet szimulációs rendszereket gyártó Vötsch Balingenben nyitja meg az új termelési csarnokát, amely 3 millió Euros telepfejlesztési beruházást jelent.

A Vötsch Industrietechnik befektetése a jövőbe

Balingen Frommern kerületében található Vötsch Industrietechnik innovatív környezet-szimulációs rendszereket gyárt, gyakorlatilag bármilyen alkalmazási területre. Ezeket a berendezéseket világszerte, egyéb alkalmazások mellett hőmérséklet-, klíma-, korróziós, por-, és más, kombinált stressz-vizsgálatokban használják. A felhasználók ezeket a teszteket a különböző környezeti feltételek szimulálására használhatják fel a termékeknek a különböző hőmérsékleti és páratartalmú körülmények közti vizsgálatában. Az ilyen termékek legtöbbször járműipari alkatrészek, de még a mobil telefonok akkumulátorait is klímakamrában kell letesztelni.

Az új csarnokban körülbelül 1 700 m2 termelési terület található. A Balingenben gyártott ajtók, valamint a berendezések és felszerelések szigetelését, az egész világon a Vötsch Technik® és a Weiss Technik® márkanév alatt forgalmazzák.

A Vötsch Industrietechnik befektetése a jövőbe 
“Ezzel a befektetéssel a Schunk célja tovább erősíteni a Vötsch Balingeni telephelyét, úgy hogy az jól illeszkedjen a jövő kihívásaihoz és lehetővé tegye a további növekedést” mondotta Dr. Arno Roth, a Schunk csoport technológiai igazgatósági elnöke az új telephely felavatásakor. A Vötsch Industrietechnik a Schunk csoport leányvállalata. A Schunk, amelynek központja Hesse tartományban Heuchelheimben található, körülbelül 8 100 embert foglalkoztat világszerte, és amely első ízben 2015-ben érte el az 1 milliárd Euro feletti forgalmat.

“A Vötsch Industrietechnik ma már egyike a Schunk legnagyobb helyszínének,” állapította meg Peter R. Manolopoulos, a Schunk igazgatósági tagja és a Vötsch Industrietechnik vezérigazgatója. “A Vötsch Industrietechnik mérnökei és tervezői kiváló minőségű, megbízható környezeti szimulációs rendszereket fejlesztenek ki és terveznek meg, gyakorlatilag bármely alkalmazási területre. Az új üzemmel felfrissítettük termelési telephelyeinket azzal, hogy sokkal modernebbé és hatékonyabbá tettük őket” folytatta Manolopoulos. Az új csarnoknak tehát megfelelő feltételeket kell biztosítania a gyártási módszerek és folyamatok optimalizálásában, valamint a termelékenység jelentős feljavításában.

Balingenben közel 75 éve 
A Vötsch Industrietechnik már 1944 óta gyárt környezet szimulációs berendezéseket Balingenben. A cég 1995 óta tagja a Schunknak. A Weiss Technik részlegen belül, amely a környezetszimulációs és légkondicionáló technológiákra szakosodott, a Vötsch Industrietechnik a kiváló minőségű, szabványos környezeti szimulációs eszközök központja. Legyen szó akár hőmérséklet- és éghajlat, vagy korróziós, por illetve kombinált stressz tesztekről, a Vötsch Technik tökéletes megoldást kínál.

A Vötsch Technik a saját környezet szimulációs termékei mellett, a hőkezelő berendezések portfólióját is felkínálja. Ide tartoznak a hevítő- és szárítószekrények, a tisztaszobai szárítószekrények, forrólevegős sterilizátorok, mikrohullámú eszközök és az ipari kemencék. A portfólió a technológiailag kifinomult, szabványos eszközöktől, az egyedi termelési műveletekhez ajánlott megoldásokig terjed. A Vötsch Industrietechnik körülbelül 350 alkalmazottat foglalkoztat Balingenben, ezzel az egyik legnagyobb ipari munkaadó és szakképzési szolgáltató a régióban.