A megbízhatóság és a fenntarthatóság lesz a központi téma a Productronica szakkiállításain

A piac olyan termékeket igényel, amelyek egyre megbízhatóbbak és fenntarthatóbbak. Ez nagy kihívásnak számít, és hatással van az elektronika és az elektronikai gyártás szektoraira is.

Productronica 2013

Több szakelőadáson is megvizsgálják ezeket a szempontokat, és a kiállítási tárgyak széles körét mutatják be a Productronica kiállításon:

  • Autóelektronika
  • Kék kompetencia az elektronikai gyártásban 
  • Tisztaszoba eseményszínpad 
  • Tisztítás és szennyezés tesztelő központ
  • Tekercsgyártás 

A Productronica kiállításra a müncheni vásárterületen kerül sor 2013. november 12 – 15 között.

 

Autóelektronikai szakkiállítás

Az autógyártók arra is felhasználják az elektronikát, hogy megkülönböztessék termékeiket a vezetési teljesítmény, a motorszabályzás, a belső tér, illetve a biztonságtechnika területén.

A fogyasztói elektronikával ellentétben, az autóipari elektronika termékeinek nagyon magas minőségi elvárásoknak kell megfelelniük. Hosszú élettartamot, nagy hőstabilitást, vibráció- és ütésállást, robosztusságot és megbízhatóságot kell nyújtaniuk.

A VDMA Productronics együttműködik a Fraunhofer Megbízhatósági és Mikrointegrációs Intézettel egy olyan autóelektronikai szakkiállítás megrendezésében a B22 csarnokban (227 sz. stand), amely a következő fő témákkal foglalkozik: megbízhatóság, szenzortechnika, erősáramú elektronika, belső terek és LED-ek.

 

Kék kompetencia az elektronikai gyártásban

Csak a fenntartható, innovációs gyártástechnológiák képesek olyan újrahasznosítható, a környezettel kompatibilis és energiahatékony termékeket előállítani, amelyek takarékosak az erőforrásokkal.

Ez az üzenet húzódik meg a „kék kompetenciával” előállított gépgyártás mögött. Ugyanez igaz az elektronikai gyártásra is. A VDMA Productronics különleges „kék kompetencia” standot állít fel a B2 csarnokban (331. sz. stand), ahol példákat mutat be arra, hogy az elektronikus gép gyártóknak mit kell kínálniuk a fenntarthatóság eléréséhez:

Az olyan szerteágazó szabványokat, mint a REACH, RoHS és a WEEE már bevezették és mára sikeresen megvalósították. Az automatizálási és méréstechnológiák „nulla hibát” tesznek lehetővé, és ez energiát és anyagot takarít meg. Fenntarthatóságot képviselő termékek például a LED-ek, fényelemek és a  lítium-ion akkumulátorok.